Prezentacja produktów
Z dumą przedstawiamy Wam nasze najnowsze dzieło - J.AY J.AY'S COLD BREW COFFEE. Naszą kawę cold brew produkujemy lokalnie z kaw palonych we własnej rzemieślniczej Palarni Kawy J.J. Darboven w Rumi. Dzięki temu wykorzystywane przez nas ziarna są zawsze świeżo palone i tak aromatyczne i pełne smaku, jak tylko jest to możliwe. Zdecydowaliśmy się na kawy w średnim paleniu, dzięki czemu zachowaliśmy delikatną owocową kwasowość i rześkość tak potrzebną w gorące dni. Różne miejsca pochodzenia naszych kaw gwarantują dużą różnorodność wyczuwanych w naszym cold brew smaków i aromatów. Każdy miłośnik tego typu kawy powinien znaleźć coś dla siebie.

Wybierz swoje cold brew

Brazil Guaxupe
Kraj: Brazylia
Region: Minas Gerais
Farma: Cooperativa Guaxupe
Wysokość uprawy: 800-1000 m n.p.m.
Odmiana: Typica
Obróbka: Natural
Profil smakowy: aromaty pomarańczy, orzecha laskowego, mlecznej czekolady, kremowa, zbalansowana, z niską kwasowością

Ta brazylijska kawa pochodzi z okolic Guaxupe znajdującego się w południowo zachodniej części regionu Minas Gerais. Powierzchnia tego terenu to tylko 300 km2 około 280 km na północ od Sao Paulo. Głównym źródłem utrzymania mieszkańców regionu jest praca przy uprawie kawy.

Honduras Santa Barbara
Kraj: Honduras
Region: Santa Barbara
Gatunek: Arabica
Obróbka: Washed
Profil smakowy: pełne body, dobry balans, delikatna kwasowość, nuty grejpfruta, delikatnie słodowy, kwiatowy smak

W 2016 roku, z okazji 150-lecia istnienia firmy, zainicjowaliśmy długofalowy projekt wsparcia dla wówczas 250 producentów kawy i ich rodzin w Hondurasie - H.E.L.P. (Honduras Education Life Project).

Do dnia dzisiejszego, razem z OLAM - działającym na całym świecie dostawcą surowców, pracujemy w ścisłej kooperacji z osobami odpowiedzialnymi za projekt. W ramach projektu zespół specjalistów otacza opieką plantatorów kawy z Hondurasu celem podniesienia ich standardu życia czy przedstawienia efektywnych metod ulepszania ich upraw, co niesie za sobą wzrost produkcyjności.

Zainteresowanie projektem H.E.L.P. było na początku tak duże, że zamiast początkowo planowanych 250 osób, objęliśmy nim ostatecznie aż 277 producentów.

Sukcesy projektu, między innymi w uprawie na małych plantacjach i związany z tym wzrost produktywności w pierwszych latach,  były tak znaczące i przekonujące, że H.E.L.P. został w roku 2018 rozszerzony na 600 uczestników.

Rwanda Sake Women's Washing Station
Kraj: Rwanda
Region: Ngoma District, Eastern Province
Farma: Sake Farm
Gatunek: Arabica
Odmiana: Bourbon
Zbiór: czerwiec - grudzień
Obróbka: Washed
Profil smakowy: gładkie body, dobra kwasowość, jagody i mleczna czekolada, dobra kwasowość

Kawa sprzedawana przez farmę Sake zbierana jest z 73400 drzew kawowych uprawianych przez 2200 farmerów z dystryktu Ngoma. Owoce trafiają do stacji obróbki na rowerach, w samochodach i na głowach farmerów. W stacji obróbki Sake pracują wyłącznie kobiety.

Kto za tym stoi?

Za najwyższą jakość cold brew odpowiadają wieloletni pracownicy firmy i pasjonaci kawy - Darek Wasielewski, od 2002 roku trener Akademii Kawy i Herbaty J.J. Darboven, pełniący także rolę Roastera w naszej lokalnej, rzemieślniczej palarni oraz Marcin Pietrzykowski - doświadczony technik produkcji kawy.

Formy pakowania

Nasze cold brew rozlewamy do worków bag in box. Wcześniej płyn jest pasteryzowany, dzięki czemu produkt jest bardzo długo zdatny do spożycia. Opakowanie typu bag in box posiada kranik, dlatego jest bardzo wygodne w użytkowaniu i pozwala szybko przygotować napoje w różnego rodzaju naczyniach.

Sam możesz zdecydować jak chcesz zaprezentować produkt na barze. Możesz postawić sam, estetyczny kartonik lub ustawić go na specjalnym stojaku ze sklejki.

Użytkowanie

  1. Ostrożnie zrób w wyznaczonym na kartonie miejscu otwór na kranik
    (we właściwym miejscu jest już gotowa perforacja ułatwiająca to zadanie).
  2. Wyciągnij i zablokuj kranik.
  3. Zerwij banderolkę z kranika.
  4. Ustaw kartonik na krawędzi baru lub wstaw na dedykowany stojak.
  5. Podstaw naczynie pod kranik.
  6. Złap kranik od góry kciukiem, a od dołu palcami wskazującym i środkowym.
  7. „Ściśnij” trzy palce trzymające kranik. Z kranika powinno popłynąć cold brew. Smacznego!

Korzyści dla gastronomii

Dlaczego J.AY J.AY'S COLD BREW COFFEE?

  • To świetna alternatywa i urozmaicenie klasycznego menu kaw serwowanych na zimno.
  • Dajemy Ci gotowy produkt, który po prostu nalewasz do szklanki i wzbogacasz o wybrane dodatki.
  • Nasze kartony z kawą świetnie prezentują się na barze.
  • Oferujemy Ci cały pakiet materiałów promocyjnych zwiększających komunikację, a tym samym i sprzedaż.

Twoi Klienci będą zachwyceni!

Zobacz pakiet